Over D’amour’s Nature life

 

Paard en Hond

Ik ben begonnen met de website door de positieve effecten op mijn eigen paarden door de andere manier van voeren met Metazoa.

Ik ben mij meer en meer gaan verdiepen in de natuurlijke behoefte van onze paarden. Dit gaat zelfs zo ver dat wij nooit zullen kunnen nabootsen wat ze echt nodig hebben. Ik voer mijn paarden nu zo natuurlijk mogelijk en probeer een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan hen te geven door middel van het inzaaien van kruiden in onze weides en regelmatig takken te geven van een wilg of de zwarte els en zo zijn er nog veel meer bomen die ze kunnen eten. Dit is ook erg goed voor de tanden. Doordat ze een andere beweging maken met kauwen,kunnen de tanden beter afslijten.

Mijn paarden zijn hier zo van opgeknapt. Het gedrag en de conditie zijn verbeterd. De energie is nu in balans. Met de foto’s hieronder kun je het verschil zien met een jaar geleden.

Dit is iets wat ik veel meer mensen graag zou zien doen: terug naar de oertijd.

Toen kwam er een hond bij: Yua de husky. Dit is tevens ook het gezicht van onze folders. Yua wilde ik graag ook zo natuurlijk mogelijk voeren. Ik begon mijn zoektocht naar goed vlees, van goede kwaliteit en zonder troep erin! Ik kwam uit bij een aantal merken zoals Barfmenu, Bio bandit en ons nieuw komende product later dit jaar met eigen label. Hondenvoer blijft een heel breed iets. Sommige dieren staan namelijk op brokken en willen geen vers vlees eten. Ook hier ben ik op onderzoek uitgegaan en kwam bij een aantal merken die ook zo natuurlijk mogelijk zijn! o.a. Orijen, Ziwi Peak en Acana.

En dan zijn er ook nog de echte barf menu’s die je zelf kunt samen stellen met verse karkassen en organen met spiervlees. Dit is het uitgangspunt waar ik heen zou willen gaan. Ik wil dit in de toekomst graag verkopen om dieren een zo natuurlijk mogelijk leven te bieden en zo langer gezonde dieren te behouden! Niemand wil immers ze maatje kwijt!

Ik heb een cursus fytotherapie gedaan, wat over alle kruiden gaat die wij normaal gesproken als “onkruid” zien. Dit heeft me nog verder gebracht in het gezonder leven en mijn man is vaak de pineut met kruiden theetjes, tincturen, en zalfjes 🙂

Inmiddels ben ik al een stuk verder,  ook met essentiële oliën. Deze vormen ook echt een belangrijk onderdeel van het leven van onszelf en de dieren. Ze kunnen je weer terug in balans brengen. Hoe fijn is dat!  Zeker voor een dier met bijvoorbeeld angst voor vuurwerk.

Al met al doe ik dit vanuit pure passie voor alle dieren.

Enorm verkleurd door tekort aan koper en ze had veel bruin water bij haar mest, dus slechte voedingsopname (stofwisseling). Stijf, veel afvalstoffen in het lichaam, slechte doorbloeding en ga zo maar door.

Minder energie en chagrijnig, chakra’s die uit balans waren.

Hier is ze weer helemaal bijgekleurd, energiek en perfecte mest.

En een vrolijk, blij paard daar doe je toch alles voor!